"Gondolod, hogy egyre megy?"

konferencia

SZENDREI JULIANNA

emlékére

 

Dr. Szendrei Julianna
1948–2013

Tanított
Támogatott
Utakat egyengetett
Irányt mutatott
Gondoskodott
Játszott
Szervezett
Ötletet adott

 

Kedves Kolléga!

Az ELTE TÓK és a Varga Tamás Tanítványainak Emlékalapítványa 2014. május 9-10-én konferenciát szervez, melyen a résztvevők hazai és külföldi előadóktól hallhatnak a neveléstudomány és a matematikadidaktika területén végzett kutatásokról, valamint a gyakorlatban kipróbált matematikatanítási eljárásokról, játékokról

Hívjuk és várjuk azoknak a kollégáknak a jelentkezését, akik szívesen bemutatnák kutatási eredményeiket, vagy beszámolnának a gyakorlatban szerzett tapasztalataikról az alábbi három szekció valamelyikében:
    • Tendenciák és aktualitások a neveléstudományban
    • Gondolatok a matematikatanulásról, -tanításról
    • A játék matematikája

Örömmel fogadjuk azoknak a kollégáknak a jelentkezését is, akik nem kívánnak előadást tartani, de érdeklődnek a fenti témák iránt. A konferencián nemzetközileg elismert meghívott előadók tartanak plenáris előadásokat, a szekciókat ismert hazai oktatók vezetik.

A konferencia nyelve magyar és angol. Az idegen nyelvű plenáris előadások megértését tolmácsolással segítjük.

A 20 perces szekció előadások kiválasztását a szekcióvezetők a beérkező absztraktok alapján végzik. Az előadások anyagaiból konferenciakötet készül. Azok a szakmai anyagok, amelyek a 0-12 éves korosztályhoz kapcsolódnak, megjelentethetők cikk formájában is a „Gyermeknevelés” című referált folyóiratban. A beérkező anyagokat két szakember lektorálja.

Az absztraktok, a konferenciakötetben megjelenő előadási anyagok, valamint a publikálásra szánt anyagok benyújtása elektronikus úton történik.

További információkról érdeklődhet az alábbi címen vagy telefonszámon:                                                                                                                                           Korényi Anna, matek@tok.elte.hu(+36 1) 487 81 61 

Várjuk jelentkezését!                                                                                             

A konferencia helyszíne: ELTE TÓK
1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40.

A felhívás letöltése pdf-formátumban: Emlékkonferencia.pdf